Fem kvinner drept ved kirke i Dagestan

En mann skjøt og drepte fem kvinner utenfor en kirke i den russiske Dagestan-provinsen nord i Kaukasus, ifølge lokale helsemyndigheter.

Politiet skjøt og drepte mannen etter at han åpnet ild med en jaktrifle i byen Kizljar, melder nyhetsbyrået Tass. Tre andre personer ble såret i angrepet, som skjedde under feiringen av en lokal festival.

– Folk var i ferd med å forlate kirken etter en gudstjeneste da han åpnet ild mot dem, sier ordfører Aleksander Sjuvalov til Tass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gjerningsmannens motiv og identitet er ikke kjent. Blant dem som ble såret skytingen, var to politibetjenter, ifølgeTass.

Dagestan grenser til Tsjetsjenia og er en av Russlands fattigste og mest ustabile regioner. Regionen har i flere år vært åsted for voldelige sammenstøt mellom ytterliggående islamister og sikkerhetsstyrker.
 

FORFULGTE KRISTNE: Ifølge World Watch List 2018 ble over 3.000 kristne drept for sin tro i fjor. Det er mer enn dobbelt... Posted byDagen on 10. januar 2018

 

FORFULGTE KRISTNE: Terrorkrigerne fra IS var drevet vekk. Innbyggerne var i ferd med å flytte hjem til landsbyen Telskuf...Posted byDagen on 27. oktober 2017