Færre medlemmer i Nei til EU

Selv om motstanden mot norsk EU-medlemskap er svært høy, synker medlemstallet i Nei til EU.

Organisasjonen hadde ved årsskiftet 25.812 medlemmer, og det er omkring 1.500 færre enn året før.

- Vi opp­le­ver at det er vans­ke­lig å drive verve­kam­pan­je når nei-si­den har så stort over­tak. Og tren­den med ned­gang i med­lems­tal­let fort­sat­te også i fjor, sier ge­ne­ral­sek­re­tær Vig­dis Hobøl iNEI til EU til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke nød­ven­dig

Sam­ti­dig viser gal­lup­un­der­sø­kel­ser at mel­lom 75 og 80 pro­sent av be­folk­nin­gen er imot at Norge skal bli med­lem i EU.

- Vi får be­skjed fra flere støtte­spil­le­re om det ikke er nød­ven­dig å bli med­lem hos oss når det er så lite sann­syn­lig at vi blir med i EU, for­tel­ler Hobøl.

Men po­ten­sia­let for et høy­ere med­lems­tall er vel­dig stort. Ved for­ri­ge EU-av­stem­ning i 1994 hadde or­ga­ni­sa­sjo­nen Nei til EU om­kring 140.000 med­lem­mer.

Europa­be­ve­gel­sen

Med­lems­tal­let iEuropa­be­ve­gel­sen gikk også noe til­ba­ke sist år - fra 3.432 til 3.200 ved års­skif­tet. Ge­ne­ral­sek­re­tær Kir­sti Methi for­kla­rer det med at de har ikke ar­bei­det så mye med med­lems­ve­ring i fjor.

- Det har sam­men­heng med at vi har gjen­nom­ført en stor ut­vik­lings­pro­sess i vår or­ga­ni­sa­sjon med vekt på stra­te­gi og ef­fek­ti­vi­tet i vårt ar­beid. Der­for har vi av­ven­tet å satse på med­lems­ver­ving til vi var kom­met mer i orden. Vi sat­ser på å ha stør­re fokus på dette i år, sier Methi.

Euro­pe­isk Ung­dom hadde om­kring 1.050 be­ta­len­de med­lem­mer ved års­skif­tet, og det er 110 færre enn samme tid i fjor.

DAGEN