Evangeliekirken Bergen blir pinsemenighet

Allerede før de ble kjent med Levende Ords prosess, besluttet Maran Ata-menigheten Evangeliekirken i Bergen å knytte seg til Pinsebevegelsen.

Etter en lengre tids dialog blir Evangeliekirken i Bergen grunnlagt i 1961 med i pinsebevegelsen.

? De senere åtte-ti år har vi sett behovet for å være en del av en større sammenheng, fremholder pastor Kjell Bugge Halvorsen.

? Når vi er en del av et større fellesskap får vi tilhørighet og kan hente støtte til videreutvikling av arbeidet vårt. Ikke minst driver vi et stort misjonsarbeid som nå kan få større attention, fremholder Bugge Halvorsen.

? Har Levende Ords dialog med pinsebevegelsen hatt noen betydning for prosessen i Evangelieirken?

? Nei, nyheten om at Levende Ord vurderer å bli en del av pinsebevegelsen kom som en like stor overraskelse på oss som må mange andre. Vi har hatt dialog med pinsemenighetene i Hordaland i fem-seks år allerede.

Lang dialog

Allerede på midten av 90-tallet ble det etablert kontakt med Pinsekirken
Tabernaklet i Bergen. Sommeren 2003 besluttet pinsemenighetene i Hordaland å invitere Evangeliekirken inn som medlem i Pinsebevegelsen.

Saken var til endelig behandling på nylig avholdt menighetsmøte. Menigheten ga da sin enstemmige tilslutning til å knytte seg til pinsebevegelsen.

? Når det gjelder menighetspraksis og lære ligger menigheten helt på linje med Pinsebevegelsen. Vi har ikke møtt noen store hindringer i prosessen, men latt saken modnes frem i menigheten, påpeker Bugge Halvorsen, som råder også andre enkeltmenigheter til å bli en del av et større nettverk for på den måten bli en sterkere røst i samfunnet.

Bugge Halvorsen understreker likevel at menigheten fortsatt kommer til å være med i relasjonsnettverket Maran Ata.

? Positivt

Pastor Osvald Instebø i Pinsekirken Tabernaklet i Bergen mener det er helt naturlig at Evangeliekirken blir en del av pinsebevegelsen.

? Vi har hatt gode samtaler over en periode på to-tre år, eldsterådene i de to menighetene har hatt møter sammen og hatt en god og åpen dialog.

? Hva har vært de største betenkelighetene fra pinsemenighetens side?

? Vi har ikke hatt noen betenkeligheter, for vi har ført åpne samtaler. Vi valgte å bruke litt tid på det slik at vi skulle bli kjent med dem, og de bli kjent med oss.

140 medlemmer

Evangeliekirken i Bergen har 140 medlemmer og holder til i eget kirkebygg på Kronstad ? 10 minutter fra Bergen sentrum.

Menigheten er med i pastoralnettverket i Bergen og har vært med både i ledersamlinger og deltatt på Pinsbevegelsens konferanser, både lokalt og nasjonalt. Barne- og ungdomsledere har deltatt på PBU, pinsevennenes årlige barne- og ungdomslederkonferanse. Ellers har en stor del av de besøkende forkynnere sin tilhørighet i pinsebevegelsen.

Ingvill Mydland
ingvill@magazinet.no