Flere av de evakuerte etter leirskredet i Gjerdrum bor på Olavsgaard hotell i Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB

Gjerdrum-evakuerte massetestes etter koronasmitte på hotell

Flere av de evakuerte etter leirskredet i Gjerdrum bes om å holde seg på rommene sine etter at en beboer på Olavsgaard Hotel har fått påvist covid-19.

Det bekrefter ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune overforRomerikes Blad. En rekke av de evakuerte etter skredet på Ask i Gjerdrum bor på dette hotellet.

– Det er svært beklagelig at dette skjer nå. Det er jo en ekstra belastning på dem som allerede har mistet hjemmene sine i kvikkleireskredet, sier Vik til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De som bor på hotellet, har nå fått beskjed om at de skal testes.

– Oppleves som en ny krise

Romerikes Blad har vært i kontakt med en evakuert familie på to voksne og flere barn som er spredd over flere rom på hotellet.

– Dette oppleves som en ny krise, men vi har nesten ventet på at det skulle skje, sier mannen i familien.

Han har fått beskjed om at alle beboerne vil bli oppsøkt på rommene sine fra klokka 17 tirsdag for hurtigtesting.

Olavsgaard Hotel har blitt brukt som evakueringssenter etter skredkatastrofen i Gjerdrum forrige onsdag. 1.000 personer er evakuert, og flere av dem bor altså på hotellet. Sju personer omkom i leirskredet og tre er savnet.

Spørsmål til helseministeren

Mandag sendte Anniken Huitfeldt (A) et skriftlig spørsmål iStortinget til helseminister Bent Høie (H) om hvorvidt de evakuerte vil bli prioritert i tildeling av koronavaksinen.

– Mange av de evakuerte etter skredet i Gjerdrum bor i dag på hotell eller tett sammen med andre hos familie og venner. De vil ikke like lett å kunne opprettholde anbefalingene fra helsemyndighetene om ingen besøk og sosial distanse, skriver Huitfeldt.

Høie har ennå ikke besvart spørsmålet.