Barrett: Vil ikke la personlig tro påvirke rettsavgjørelser
Amy Coney Barrett sier hun ikke vil la sin religiøse tro påvirke rettsavgjørelsene hun tar. Hun er nominert som ny høyesterettsdommer av president Donald Trump.
Amy Coney Barrett er president Donald Trumps kandidat til det ledige setet i USAs høyesterett. Tirsdag ble hun utspurt om en rekke spørsmål under en høring i senatet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Amy Coney Barrett er president
...
Amy Coney Barrett er president Donald Trumps kandidat til det ledige setet i USAs høyesterett. Tirsdag ble hun utspurt om en rekke spørsmål under en høring i senatet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Del

Det sa Barrett (48) under andre dag av høringen i justiskomiteen i det amerikanske senatet.

Barrett avviste å svare direkte på spørsmål om abort og sa at det ikke vil være riktig av en nominert kandidat å si i forkant hvordan man vil dømme i saker som kommer opp for retten.

– Jeg kan ikke uttrykke meninger om saker eller binde meg til et spesielt resultat på forhånd, sa hun.

Californias demokratiske senator Dianne Feinstein uttalte at hun mente det var urovekkende å ikke få et klart svar i en så stor sak med en så stor betydning for over halvparten av landets befolkning.

Replikken falt etter at Barett nektet å si om hun mente den historiske Roe vs. Wade-dommen fra 1973, som i praksis legaliserte abort i USA, var en feil avgjørelse, ifølge ABC News .

Barett bekreftet at hun er en troende katolikk og at hennes tro er viktig for henne. Hun sa videre at hennes beslutning om å ha en stor, multietnisk familie og å gjøre troen til en sentral del av families liv, er et privat valg.

Barrett og mannen har sju barn, hvorav to er adoptert fra Haiti. Deres yngste biologiske barn har Downs syndrom.

– Jeg har et liv fylt av mennesker som har gjort ulike valg, og jeg har aldri forsøkt i mitt privatliv å tvinge mine valg på dem, og det samme gjelder for mitt virke. Jeg er forpliktet til loven, sa Barrett.

usa-høyesterett-religion,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,nord-amerika,usa,amy coney barrett,donald trump,dianne feinstein,downs syndrom,abort