Dommere advarer mot økt jødehets i Tyskland
Hatkriminalitet begått mot jøder i Tyskland har økt med 13 prosent fra et år til et annet, ifølge en ny rapport. Det tyske dommerforbundet er bekymret.
Onsdag legger Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (bildet) og politisjef Holger Münch fram en rapport om politisk motivert kriminalitet. Foto: Martin Meissner, AP/NTB scanpix
Onsdag legger Tysklands innenr
...
Onsdag legger Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (bildet) og politisjef Holger Münch fram en rapport om politisk motivert kriminalitet. Foto: Martin Meissner, AP/NTB scanpix
Del

Onsdag legger innenriksminister Horst Seehofer og politisjef Holger Münch fram en rapport om politisk motivert kriminalitet. Der går det fram at det ble begått om lag 2.000 antisemittiske forbrytelser mot jøder og jødiske institusjoner i Tyskland i 2019, 13 prosent mer enn i 2018.

Dommerforbundet DRB ber om økt innsats og roser et lovforslag som vil skjerpe straffen for antisemittisk kriminalitet.

– Det nye lovforslaget mot hat og høyreekstremisme er det riktige svaret fra staten i lys av et økende antall antijødiske forbrytelser og høyreekstremistisk tilskyndelse til hat, sier DRBs direktør Sven Rebehn til Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Lovforslaget legger opp til økt innsats for å rettsforfølge personer som står bak hatkriminalitet på nettet, samt eksplisitt gjøre antisemittiske motiver til skjerpende omstendigheter.

Ifølge avisen Bild økte antall politisk motiverte lovbrudd totalt sett med 14,2 prosent i fjor. Myndighetene registrerte minst 41.000 slike angrep. Over halvparten knyttes til landets høyreekstremistiske miljø.

Tallene i rapporten er basert på såkalt foreløpig statistikk, noe som betyr at de er registrert så fort det foreligger mistanke om lovbrudd.

tysk-hatkriminalitet-jøder,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,europa,tyskland,dommere,dommer,hatkriminalitet,jødehat,antisemittisme,sven rebehn,horst seehofer,holger munch