Egil Grandhagen er død
Egil Grandhagen, tidligere generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband, døde i natt. Han ble 72 år gammel.
Egil Grandhagen. Foto: Tarjei Gilje
Egil Grandhagen. Foto: Tarjei
...
Egil Grandhagen. Foto: Tarjei Gilje
Del

Egil Grandhagen døde klokka 03.30 på Hovly Sykehjem etter lengre tids sykdom. Programmet med Solveig og Egil Grandhagen Kristi Himmelfartsdag kl. 20-2045 sendes som planlagt etter ønske fra familien, skriver biskop emeritus Per Arne Dahl i en e-post til Dagen.

Han forteller i et kort intervju at Solveig Grandhagen ringte ham i morges. Da hadde hun sittet og lest artiklene om Misjonsstevnet som sendes i morgen i både Dagen og Vårt Land.

– Hun er veldig takknemlig for at han fikk komme hjem og for at han får en verdig avskjed i og med dette programmet, sier Dahl.

Han forteller at det var familiens ønske at programmet skulle sende Krist himmelfartsdag som planlagt.

– Da blir det meningsfylt å kunne gi en takke- og minnegave til NLMs arbeid i Mongolia som de fikk være med og starte opp i sin tid, sier Dahl.

– Hvordan var det for deg å få denne nyheten?

– Vi visste ikke at det skulle gå så fort, men vi visste at tiden var begrenset. Nå er vi fylt av takknemlighet for at vi fikk gjøre dette sammen med Egil mens han fortsatt var i stand til det, sier han.

Misjonsstevne

Hvert år har ekteparet Grandhagen stått i bresjen for et misjonsstevne Kristi himmelfartsdag. Per Arne Dahl var invitert for å være taler, men koronaepidemien og alvorlig kreftsykdom satte en stopper for årets tradisjonelle arrangement.

– I påsken ringte Egil meg og sa at han var blitt dårligere og at stevnet måtte avlyses, forteller Dahl.

Det var da han fikk idéen om å intervjue Grandhagen og overføre det via Facebook.

«Hør her, Egil. Vi avlyser ikke, men lager et misjonsstevne fra din stue», sa Dahl, som har god erfaring med å lage videoer for nett.

Opptaket sendes fra klokka 20.00 torsdag kveld og kan blant annet ses på Facebooksiden «Tidligere biskop Per Arne Dahl» og på dagen.no.

Les Tarjei Giljes minneord om misjonsgeneralen:

egil grandhagen,per arne dahl,johanna hundvin almelid