Knivangrep i Frankrike etterforskes som terror
To personer er drept og sju skadd etter at en mann gikk løs på folk med kniv sør for Lyon i Frankrike. Politiet har åpnet terroretterforskning.
Politi i smittevernutstyr undersøker et av åstedene for knivangrepet i Romans-sur-Isère sør i Frankrike lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Politi i smittevernutstyr unde
...
Politi i smittevernutstyr undersøker et av åstedene for knivangrepet i Romans-sur-Isère sør i Frankrike lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Del

Den antatte gjerningspersonen er en flyktning i 30-årene fra Sudan som bor i småbyen Romans-sur-Isère der knivdrapene skjedde.

Angrepet skjedde i fullt dagslys i et Frankrike som er underlagt tilnærmet portforbud i kampen mot koronaviruset.

Ofrene var butikkansatte og folk som var ute for å handle.

Gjerningsmannen ble pågrepet mens han satt på knærne på fortauet og ba, opplyser påtalemyndigheten. Da politiet kom for å pågripe ham, ba han om å bli drept, ifølge David Olivier Reverdy i Frankrikes nasjonale politiforbund.

– Alle som var så uheldige å befinne seg på hans vei, ble angrepet, sier ordfører Marie-Helene Thoraval i Romans-sur-Isère, en by med 35.000 innbyggere sørøst i landet.

Gjerningsmannen gikk først inn i en tobakksforretning der han knivstakk innehaveren og hans kone, forteller Thoraval. Deretter gikk han ifølge ordføreren til slakteren hvor han tok en ny kniv og fortsatte ned mot sentrum der han overfalt folk som sto i gata utenfor et bakeri.

President Emmanuel Macron kaller angrepet for «en motbydelig handling».

Den pågrepne mannen er ikke tidligere kjent av verken politi eller etterretning i Frankrike eller Europa. Han etterforskes nå for «drap tilknyttet en terroristvirksomhet», opplyser påtalemyndigheten med ansvar for terrorsaker.

knivstikking-Frankrike,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,europa,frankrike,knivangrep,terrorangrep,terror,terrorisme,lyon,sudan,knivterror,david olivier reverdy,emmanuel macron