Fjerner tekst 
der Frp kobles til fascisme
På en skoleportal drevet av Antirasistisk Senter sto det at Fremskrittspartiet har fascistiske trekk. Nå er omtalen fjernet, og Antirasistisk Senter beklager.
Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, beklager omtalen av Frp på skoleportalen aldrimer22.juli.no. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Leder i Antirasistisk Senter,
...
Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, beklager omtalen av Frp på skoleportalen aldrimer22.juli.no. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Del

Det var på nettsiden aldrimer22.juli.no Frp ble omtalt som et parti med fascistiske røtter, melder Minervanett.

Nettsiden er utviklet av Antirasistisk Senter med støtte fra Utdanningsdirektoratet og er tenkt til bruk i undervisningen.

Fjernet omtalen

«Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til de nordiske fascistoide partiene og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske og autoritære trekkene. Det er for øvrig et vanlig resonnement at man ser fascistoide trekk hos de andre, men ikke hos seg selv», het det i en faktaboks på siden.

Nå er omtalen fjernet, melder Dagbladet.

– Vi er i mange tilfeller kritiske til både retorikk og politikk fra Frp, men dette fortjener de ikke, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter til avisen.

Han bekrefter at teksten ble fjernet umiddelbart da noen tok kontakt med dem om saken.

Rasende Frp-leder

Omtalen sto like under et bilde av Hitler og Mussolini. Frp-leder Siv Jensen er rasende.

– Jeg har ikke ord! Man kan veldig lite både om fascisme og liberalisme når man beskylder et liberalistisk parti for å være fascistisk. Dette er lavmål selv fra Antirasistisk Senter, sier Jensen til avisa.

Hun krever at regjeringen nå følger opp saken.

– I og med at Utdanningsdirektoratet har gitt støtte til prosjektet, og at det brukes i undervisningssammenheng, forventer jeg kunnskapsministeren raskt vil følge opp saken. Det er helt meningsløst at det gis offentlig støtte til å feilinformere norske skoleelever. Å sette organisasjoner med en slik politisk slagside til å lage undervisningsmateriell er uakseptabelt, sier Frp-lederen.

antirasistisk senter,frp,siv jensen,hitler,mussolini,rune berglund steen