Israelsk politi: Terrorangrep i Jerusalem avverget
To menn er arrest for terrorplanlegging i Israel. Ifølge tiltalen planla de å utføre angrepet på Israels uavhengighetsdag neste år.
Israelsk politi avverget terrorangrep i Jerusalem. Bildet viser Tempelhøyden i Jerusalem. Gorm Kallestad / NTB scanpix
Israelsk politi avverget terro
...
Israelsk politi avverget terrorangrep i Jerusalem. Bildet viser Tempelhøyden i Jerusalem. Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del

Politiet har gått ut med navn og bilde av de to mennene, som nå er siktet for terrorplanlegging. Det skriver Jerusalem Post .

Ifølge israelsk etterretning har Ahmed Jabbis (21) og Basel Abidat (19) vært aktive på et nettsted knyttet til terrorgruppen IS. Der ble det spredt politiske og religiøse meldinger, samt instruksjoner på hvordan man lager bomber og gjennomfører terrorangrep.

Abidat skal også ha overført omlag 2.000 israelske shekel (5.260 norske kroner) til IS og har forsøkt å slutte seg til terrorgruppen på Sinai-halvøya, men ble stoppet på veien dit av jordanske sikkerhetsstyrker.

Planla terror på nasjonaldagen

Ifølge tiltalen fra domstolen i Jerusalem skal de to ha planlagt et terrorangrep enten i Jerusalem eller ved en israelsk militærbase i Jordandalen. Dette skulle skje på den israelske nasjonaldagen, som neste år er 28. april.

Målet skal ha vært å drepe flest mulig, både sivile og militære. Mennene planla å utføre angrepet med automatvåpen.

Nå er de arrestert og siktet for terrorplanlegging og medlemskap i en terrororganisasjon.

Ingen IS-angrep mot Israel

Israel har ikke vært rammet av terrorangrep fra IS, men israelsk politi har ifølge Jerusalem Post arrestert en rekke israelsk-arabere for å ha tilknytning til terrorgruppen.

Flere titalls personer skal også ha blitt arrester etter å ha deltatt i borgerkrigen i nabolandet Syria. I 2014 ble det forbudt for israelere å være medlem av militante grupperinger i Syria, blant annet IS.

Av Israels over 1.5 millioner arabiske innbyggere har kun et par dusin av dem blitt medlem av Islamsk Stat i Syria. Ifølge Shin Bet, som er den israleske etterretningstjenesten, er de fleste av dem enten drept i kamp eller kommet hjem til Israel og blitt arrestert.

jerusalem,IS,terror,israel,sinai,jordandalen