Markering: Bildet viser 60-årsmarkeringen for Krystallnatten i Berlin i en av byens synagoger.

Tyskland øker støtten til Holocaust-overlevende

– Denne avtalen vil komme titusener av de fattigste Holocaust-overlevende til gode, sier Greg Schneider.

Han er president for Conference on Jewish Material Claims Against Germany, som har fremforhandlet en ny avtale med tyske myndigheter om ytelser til dem som overlevde Nazi-Tysklands folkemord på seks millioner jøder.

Avtalen sikrer at Holocaust-overlevende totalt får 427 millioner kroner mer i velferdsordninger neste år. Dette skriver Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enker til Holocaust-overlevende får også beholde retten til ni måneder pensjon etter ektefellens død og får hjelp til å arrangere begravelse av ektefellen.

Pensjonene øker

Pensjonene til overlevende øker også betraktelig. Fra 1. januar neste år får de utbetalt 5.500 kroner, som er en økning på 46 prosent.

Det er i dag rundt 60.000 Holocaust-overlevende i 83 land som mottar denne pensjonen fra den tyske stat, som kommer i tillegg til annen pensjon.

Conference on Jewish Material Claims Against Germany ble opprettet i 1951 for å sørge for økonomisk kompensasjon etter jødeforfølgelsene før og under andre verdenskrig.

Tyskland har ifølge den israelske avisen Times of Israel totalt betalt over 80 milliarder dollar i kompensasjon til ofre for Holocaust siden 1951.

Den tyske stat betalte blant annet krigskompensasjon til Israel frem til 1960-tallet.

Les også
Holocaust-overlever Eva Kor er død
Les også
Derfor går statens kamp mot jødehat tregt­
Les også
Israelsvenner offer for Holocaust-sensurYouTube