UNESCO-markering for Norges eldste stavkirke
Urnes stavkirke feirer sin status som verdensarv i 40 år med avduking av UNESCO-plakett.
Urnes stavkirke ble tegnet på UNESCOs verdensarvliste i 1979. Foto: Martin Lerberg Fossum / NTB scanpix
Urnes stavkirke ble tegnet på
...
Urnes stavkirke ble tegnet på UNESCOs verdensarvliste i 1979. Foto: Martin Lerberg Fossum / NTB scanpix
Del

Urnes stavkirke er datert til rundt år 1140, og ble tegnet på UNESCOs verdensarvliste i 1979, samtidig som Versailles, Pyramidene i Giza og Grand Canyon.

Kirken var den første norske innskrivingen på verdensarvlisten, sammen med Bryggen i Bergen, og står i Luster kommune i Sogn og Fjordane.

Den eies av Fortidsminneforeningen, som selv i år feirer 175-årsjubileum i år.

UNESCO-plaketten ble lørdag avduket av klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) og lederen av verdensarvrådet i Urnes og varaordfører i Luster kommune, Marit Aakre Tennø (Sp).

Etter avdukingen av plaketten ble det omvisning i kirken med Margrethe Stang, styreleder i Fortidsminneforeningen, og postdoktor ved NTNU Margrete Syrstad Andås.

UNESCO-plaketten ble avduket lørdag av statsråd Ola Elvestuen (t.h.) og lederen av verdensarvrådet i Urnes, Marit Aakre Tennø. Foto: Martin Lerberg Fossum / NTB scanpix

stavkirke-verdensarvliste,innenriks,nyheter,Natur og miljø,Arkitektur,norge,sogn og fjordane,grand canyon,unesco,giza,urnes stavkirke,luster kommune,ola elvestuen,marit aakre tennø,ntnu,margrete syrstad andås