Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) varsler fredag at regjeringen trekker tilbake oppholdstillatelsen for dem som har sluttet seg til IS. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Regjeringen trekker tilbake oppholdstillatelse for alle med IS-tilknytning

Regjeringen trekker tilbake oppholdstillatelsen til alle som har sluttet seg til IS. Det betyr at bare IS-deltakere med norsk statsborgerskap kan returnere.

Det melderVG. Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sier regjeringen vil instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) til å trekke tilbake både midlertidige og permanente oppholdstillatelser for alle med IS-tilknytning:

– De vil dermed ikke ha rett til å vende tilbake til Norge, sier Kallmyr til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kallmyr sier Norge hittil har hatt plikt til å ta imot både norske statsborgere og fremmedkrigere av utenlandsk opprinnelse med en norsk oppholdstillatelse.

Nå vil den siste gruppen miste alle sine rettigheter i Norge, ifølge instruksen.

Kallmyr sier det ikke finnes sikre tall på hvor mange som nå vil miste oppholdstillatelsen, men han sier det gjelder flere.

Frp-leder Siv Jensen varslet i sin tale til landsmøtet tidligere fredag at regjeringen vil instruere UDI om å nekte familiegjenforening i Norge for personer med IS-tilknytning som søker om det.