Israels statsminister Benjamin Netanyahu har av uklare årsaker avlyst torsdagens planlagte besøk hot president Vladimir Putin i Moskva. Foto: AP / NTB scanpix

Netanyahu avlyser Moskva-besøk

Torsdagens møte mellom Russlands president Vladimir Putin og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Moskva er utsatt på ubestemt tid.

– Besøket er utsatt. Det er foreløpig ikke kjent når møtet vil finne sted, sier Russlands viseutenriksminister Mokhail Bogdanov til nyhetsbyrpet TASS.

Ifølge en israelsk tjenestemann planla Netanyahu å ta opp Irans militære aktivitet i Syria med Putin, som i likhet med Iran står på president Bashar al-Assads side i krigen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israelske myndigheter har ikke oppgitt noen grunn til at Moskva-besøket er avlyst, men ifølge israelske medier har det sammenheng med den israelske valgkampen.

Israel velger ny nasjonalforsamling 9. april og Netanyahu forhandler med en rekke partier på høyrefløy i forkant av valget.

Den israelske statsministeren etterforskes også for korrupsjon og israelsk politi har anbefalt at det tas ut tiltale mot ham. Saken ligger nå hos landets riksadvokat.