Kameruns opposisjonsleder siktet for opprør
Kameruns fengslede opposisjonsleder Maurice Kamto er siktet for å ha oppfordret til opprør og risikerer en lang fengselsstraff.
Paul Biya har styrt Kamerun siden 1982 og ble gjenvalgt for en ny periode i oktober. Valget var preget av vold og anklager om fusk. Foto: AP / NTB scanpix
Paul Biya har styrt Kamerun si
...
Paul Biya har styrt Kamerun siden 1982 og ble gjenvalgt for en ny periode i oktober. Valget var preget av vold og anklager om fusk. Foto: AP / NTB scanpix
Del

64 år gamle Kamto, som leder opposisjonspartiet MDC, ble pågrepet da han besøkte en annen politiker i byen Douala 28. januar.

Myndighetene anklager Kamto for å forsøke å destabilisere landet og natt til onsdag ble han og 28 andre MDC-medlemmer siktet for «opprør», opplyser forsvareren Emmanuel Simh.

Opposisjonslederen ble nummer to i presidentvalget i oktober, et valg som var skjemmet av vold, lav deltakelse og beskyldninger om valgfusk. 86 år gamle Paul Biya, som har ledet landet i over tre tiår fikk 71,2 prosent av stemmene.

MDC har siden holdt sporadiske demonstrasjoner, og mange av partiets medlemmer er pågrepet.

Amnesty International har krevd «umiddelbar og betingelsesløs» løslatelse av Kamto og er dypt bekymret over det de kaller «eskalerende tiltak mot opposisjonsledere, aktivister og menneskerettighetsforkjempere i Kamerun».

– Myndighetene må løslate dem umiddelbart og betingelsesløst. Det gjelder også de fredelige demonstrantene som er pågrepet bare fordi de brukte ytringsfrihet og forsamlingsfriheten, sa lederen for Amnestys virksomhet i Vest-Afrika, Samira Daoud, i forrige måned.

– I stedet for å bedre menneskerettighetstilstanden i landet, ser vi at myndighetene blir mindre og mindre tolerante overfor kritikere. Dette må ta slutt, sa Daoud.

kamerun-opposisjon-opprør,utenriks,nyheter,politikk,menneskerettigheter,afrika,kamerun,maurice kamto,mdc,emmanuel simh,paul biya,amnesty international,amnesty,samira daoud