Palestinere skutt og drept av israelske soldater

Israelske soldater har skutt og drept en 25 år gammel demonstrant på Gazastripen, og en 17 åring som kastet stein mot israelske bilister på Vestbredden.

– Ehad Abed ble drept da israelske okkupasjonsstyrker skjøt med skarpt øst for Rafah, sier en talsmann for helsedepartementet i Gaza by, Ashraf al-Qudra.

Ifølge en AFP-journalist på stedet ble den palestinske 25-åringen truffet av et skudd i hjertet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tusenvis av palestinere demonstrerte fredag nær grensegjerdet mot Israel, og israelske soldater skjøt med skarp ammunisjon og brukte tåregass for å holde dem på avstand.

17 år gamle Ayman Hamed ble skutt og drept av israelske soldater i Silwad nær Ramallah på Vestbredden, og en annen palestinsk ungdom ble såret. Ifølge den israelske regjeringshæren kastet de to stein mot israelske bilister.

Ifølge en fersk rapport fra den norskstøttede israelske menneskerettsorganisasjonen B'Tselem ble 290 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker i fjor, 254 av dem på Gazastripen.

Blant de drepte var det 55 barn, og 47 av disse ble drept på Gazastripen. Den yngste var bare fire år.

Det har pågått voldsomme demonstrasjoner ved grensen mellom Gaza og Israel siden mars i fjor. Det har blant annet blitt kastet brannbomber og steiner mot israelske soldater, og flere av demonstrantene har forsøkt å bryte seg gjennom grensegjerdet som skiller den palestinske enklaven fra Israel.