UTLEIE: Bjorliheimen Hotell li
...
UTLEIE: Bjorliheimen Hotell ligger i Lesja kommune i Oppland, og leies nå ut til kristen virksomhet. Bjorliheimen Foto: Byline stor
Privatpersoner leier hotell for å lage kristent møtesenter
Del
– Det nystartede aksjeselskapet representerer muligens noe nytt i Kristen-Norge.

Et aksjeselskap som er stiftet av 15 kristne privatpersoner skal leie et hotell på Bjorli i Oppland. De vil satse på kristne møter og gjenbruksbutikk.

– Det nystartede aksjeselskapet representerer muligens noe nytt i Kristen-Norge, sier Sveinung Lianes (70) til Dagen. Han går fra 1. august inn som ulønnet daglig leder ved Bjorliheimen Hotell og Møtesenter AS.

Hotellet ligger like ved leirstedet Bjorli Misjonssenter, som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Leirstedet skal nå avvikles, og legges ut for salg .

Dagen skrev onsdag at flere organisasjoner sliter med å drive sine leirsteder . Det Norske Misjonsselskap (NMS) må kvitte seg med minst to leirsteder , og både NLM og Normisjon skal selge ett.

Ett års leieavtale

Sveinung Lianes forteller at det nye aksjeselskapet vil fra 1. august gå inn som leietaker av hotellet på Lesja med en leie på 300.000 kroner per år.

– Dette utgjør også aksjekapitalen, som er fordelt på 15 aksjeeiere med til sammen 30 aksjer, forteller han.

Lianes avslutter 1. juli sin yrkesaktive tjeneste i NLM, etter å ha vært ansatt i organisasjonen siden 1963. De siste årene har han vært knyttet til ledelse av Misjonssentralen Gjenbruk, som nå teller 28 butikker.

Daglig leder legger til at det nye aksjeselskapet vil ha førsterett til kjøp av aksjene i det selskapet som i dag eier hotellet.

Leder for NLM Norge, Øystein Engås, ønsker ikke å kommentere det nye konseptet. Han begrunner det med for lite kjennskap til saken.

Les også: Den nasjonale, gratis, oppslagstavlen for kristen-Norge

Kristent tilbud

– Vårt viktigste mål er å gi et kristent tilbud til omkring 1.000 hytteeiere og fastboende, forteller Sveinung Lianes.

Han viser til at så langt er det et team på fire ungdommer som fra august skal arbeide i tilknytning til – og ut fra hotellet.

– De deltar på faste møter knyttet til søndager, vil gi tilbud til ungdommer på lørdagskvelder og starte KRIK -arbeid for tenåringer i nærområdet, forteller Lianes.

Få oversikt over det som skjer i kristen-Norge i Stevneguiden.no

Ideelt prosjekt

I løpet av august er det planlagt både fjell-leir, 40 års jubileum for bibelcamping på samme tomt hvor hotellet nå er plassert, og utvidet bibelhelg. Aksjeselskapet satser på rimelige opphold ved alle egne arrangementer.

Kristne organisasjoner, menigheter og institusjoner kan også få leie hotellet til spesialpriser.

– Vi er i aller høyeste grad et ideelt prosjekt. Det vil ikke bli utbetalt aksjeutbytte. Hvis selskapet skulle bli avviklet, vil eventuelle verdier tilfalle en kristen organisasjon, forteller Sveinung Lianes.

Han er med i styret for aksjeselskapet sammen med Odd-Kjell Sjøvik, Andreas Kiplesund, Gerd Gravem og Per Arne Sve (første vararepresentant).

Gjenbruksbutikk

Det startes også en gjenbruksbutikk i hotellets lokaliteter i regi av Misjonssentralen Gjenbruk. Den får et areal på 400 kvadratmeter, og vil drives av ulønnede medarbeidere fra kommunene Lesja, Dovre og Rauma.

bibelcamping,krik,hytteeiere,øystein engås,misjonssentralen gjenbruk,lesja,normisjon,nms,det norske misjonsselskap,nlm,norsk luthersk misjonssamband,bjorli misjonssenter,sveinung lianes,kristen-norge,gjenbruksbutikk,kristent,hotell,oppland,bjorli,møtesenter