Flyrester ligger på bakken hvor det malaysiske flyet styrtet nær bosetning Grabovo i Donetsk-regionen torsdag. Foto: Maxim Zmeyev / Reuters / NTB scanpix

Malaysia Airlines: – Reiseruten var trygg

Visepresident i Malaysia Airlines sier det ikke var noen sikkerhetsrestriksjoner i området der ett av deres fly ble skutt ned.

– Dette kunne skjedd hvem som helst. Mange flyselskaper benyttet seg av dette området, og det var ikke lagt noen restriksjoner på sikkerheten, sa Huub Gorter på en pressekonferanse i Amsterdam.

Ifølge Gorter jobber flyselskapet nå med å finne ut hvordan de etterlatte kan få reise til ulykkesstedet. Nasjonaliteten til fire av de 298 omkomne passasjerene gjenstår å bli verifisert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere på dagen sa Malaysias transportminister Liow Tiong Lai at han ønsker velkommen en uavhengig gransking av flyet som styrtet øst i Ukraina torsdag.

Ministeren kommenterte også anklagene om at flyet skal ha blitt skutt ned.

– Dersom dette blir bekreftet, vil det stride mot folkeretten og være en krenkelse av menneskelig anstendighet, sa Liow.

Alle de 298 personene som var om bord i Boeing 777-flyet omkom da flyet styrtet torsdag. Malaysia sender et katastrofeteam på 62 personer til Ukraina.

Les også
Passasjerfly ble skutt ned over Ukraina
Les også
Obama: – Flystyrten er en forferdelig tragedie
Les også
Ukrainske separatister lover adgang til flyvraket
Les også
Letearbeid forstyrrer av væpnede menn