Demonstranter mot pedofili ute
...
Demonstranter mot pedofili utenfor retten der en respektert irsk-chilensk prest ble dømt til betinget fengsel for misbruk av en ung jente. Foto: Ivan Alvarado / Reuters / NTB scanpix
Prest dømt for pedofili - slipper å sone i fengsel
Del
En innflytelsesrik irsk prest fikk betinget fengselssstraff etter at han ble kjent skyldig i seksuelt misbruk av en ung jente på en katolsk skole i Chile.

Dommeren i saken dømte John O'Reilly, som er leder for den ultrakonservative katolske organisasjonen Kristi legion, til fire års betinget fengsel for å ha misbrukt jenta fra hun var fem år gammel. Aktor hadde bedt om ti års ubetinget fengsel.

O'Reilly kom til Chile i 1985 og opparbeidet seg gode kontakter blant konservative politikere og forretningsfolk. Han fikk chilensk statsborgerskap i 2008.

Han slipper husarrest, men må i rehabiliteringsterapi og blir satt på lista over pedofile som ikke får arbeide i skoler eller ha kontakt med barn.

Skolen i det velstående nabolaget Las Condes i Santiago, der misbruket fant sted, er en del av nettverket til Kristi legion, en religiøs orden som ble stiftet av den mexicanske presten Marcial Marciel.

Marciel gikk av som leder for ordenen etter at en etterforskning gjort av Vatikanet kom til at han var pedofil og var far til sju barn.