Byrådsleder i Oslo og leder i
...
Byrådsleder i Oslo og leder i søkerkomiteen, Stian Berger Røsland og president i Norges idrettsforbund Børre Rognlien under pressekonferansen om mulighetsrom for kostnadsreduksjoner i OL-søknaden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OL-støtten faller ytterligere
Del
Den norske støtten til et OL i Oslo i 2022 fortsetter å dale. Bare 29,2 prosent av landets befolkning sier ja, viser nye tall.

Den landsdekkende målingen er gjort av InFact for avisen Nordlys og viser svakere OL-støtte enn noensinne. 57,7 prosent nei, mens 13,1 prosent er usikre.

Målingen ble gjort samme dag som søkerkomiteen besluttet å kutte budsjettet med 8,8 milliarder kroner for å vinne oppslutning.

Fagsjef Knut Weberg i InFact konstaterer at den negative trenden for et Oslo-OL fortsetter.

– Dette er første gang i noen OL-måling at oppslutningen på landsbasis er under 30 prosent. Det går ikke voldsomt nedover, men jevnt og trutt, sier han.

I Oslo sier 44,4 prosent ja, 40,1 prosent nei, mens 15,5 prosent ikke er sikre på om vil ha olympiske leker i hovedstaden.

– Oslo er den eneste regionen i landet hvor ja-siden er i flertall. Men dette gjelder ikke for noen av aldersgruppene i målingen, sier Weberg.