Forstander Basim Ghozlan i Rab
...
Forstander Basim Ghozlan i Rabitamoskéen i Oslo. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX
– Vi er en åpen moské
Del
– Rabita er en åpen moské der alle som vil, kan komme innom og be. Vi er den største åpne arabiske moskeen i Oslo sentrum, derfor er det naturlig at mange søker hit når de skal be, forklarer forstander Basim Ghozlan til Dagen.

Basim Ghozlan sammenligner moskeens rolle med et offentlig rom der alle kan komme.

– Det er omtrent som Oslo S, alle som vil ta tog må innom der, uten at det betyr at de har en tilknytning til NSB.

Feil inntrykk

Han har fått lese gjennom analysen til Lars Akerhaug som viser til at flere av de radikale islamistene har hatt en relasjon til Rabitamoskeen i Oslo .

– Artikkelen gir et feil inntrykk av disse personenes forhold til moskeen. Det er nesten ingen av dem som har vært aktive her hos oss. De har oppsøkt moskeen, uten at det er noe merkverdig. Enten de liker det vi står for eller ikke, er vi nesten det eneste alternativet, forklarer Ghozlan.

Han sier til Dagen at de har bortimot 3.000 personer innom på fredagsbønnen, og halvparten av disse er ukjente personer. Ifølge fylkesmannen hadde de i 2013 i underkant av 2.500 registrerte medlemmer.

Ingen ansvarsoppgaver

– Ingen av de personene som omtales i artikkelen har hatt noe ansvar eller rolle i moskeen. Vi har omlag 100 personer med ansvarsoppgaver, men ingen av disse er blant de som omtales i artikkelen.

Ghozlan understreker at moskeen har klare retningslinjer og kontroll på hva som aksepteres av aktiviteter i moskeen.

– Vi ønsker å fortsatt være en åpen moské som ikke har inngangskontroll, forklarer han til Dagen.

islam,ekstremisme,moske,basim ghozlan,rabita moskeen,rabita