Trine Skei Grande er valgt til
...
Trine Skei Grande er valgt til nye leder i Venstre. Det skjedde lørdag 17. april. Foto: Marion Haslien
- Styrket sentrum med Trine Skei Grande
Del
Både i Senterpartiet og Kristelig Folkeparti er man glad for valget av Trine Skei Grande som ny leder i Venstre. 

Trine Skei Grande (40) ble lørdag valgt til ny leder i Venstre etter Lars Sponheim.  Det skjedde ved akklamasjon. 

 

LES OGSÅ: - Gjorde ikke nok for de svakeste

Grande har bred politisk erfaring. Hun har fra 2005 vært fast representant på Stortinget for Venstre i Oslo. Fra 2001 til 2005 var hun fast møtende på tinget som vara for statsråd Odd Einar Dørum.

 

MER OM SKEI GRANDE: Wikipedia

 

Hun er personlig kristen og har 10 år som medlem i menighetsrådet i Gamlebyen i Oslo.

Første nestleder i Venstre blir Helge Solum Larsen (41) fra Stavanger, mens Ola Elvestuen (42) fortsetter som andre nestleder i partiet.

 

Styrker sentrum

KrF-leder Dagfinn Høybråten tror Venstres valg av Trine Skei Grande som leder vil styrke sentrum.

 

- Jeg gratulerer Trine Skei Grande. Jeg ønsker henne velkommen som kollega og partileder. Jeg har hatt gleden av å samarbeide med henne gjennom lang tid og spesielt nå når hun har vært fungerende partileder. Jeg har stor tillit til at hun vil bygge Venstre som et sentrumsparti, og at hun vil ta vare på viktige grunnleggende verdier fra Venstres lange historie som også er knyttet til den kristne verdiarven.

 

- Tror du man vil merke noen endringer med Skei Grande i ledelsen av Venstre?

 

- Det er åpenbart forskjellig stil mellom de to personene. Hun har hatt et sterkt engasjement for viktige verdisaker. Jeg tror vi vil se et sterkere sentrum med Skei Grande som leder i Venstre, sier Høybråten til DagenMagazinet.

 

Norge utenfor EU

 

Med Skei Grande som leder er alle de tre sentrumspartiene KrF, Venstre og Senterpartiet representert med ledere som sier et tydelig nei til EU. Det faller i god jord i Senterpartiet som kommer med sine hjerteligste gratulasjoner:

 

- Jeg ønsker Trine Skei Grande lykke til lykke som leder.  Vi ser frem mot et konstruktivt samarbeid om næring og distriktspolitikk og i arbeidet med fortsatt å holde Norge utenfor EU. Det er mange viktige sentrumsverdier vi kan stå sammen om, sier Navarsete til DagenMagazinet.