- Rabiat form for hedensk nazisme

Jour­na­list Tor Bach hos nett­ste­det Vep­sen føl­ger nors­ke høyre­eks­tre­mis­ter tett og blir ikke over­ras­ket hvis mis­tan­ken mot Varg Vi­ker­nes stem­mer.

- Dette er en lo­gisk kon­se­kvens av de stand­punk­te­ne han har hatt over tid. Han har stått for en na­sjo­nal­so­sia­lis­tisk po­li­tikk og har for­svart sine tid­li­ge­re hand­lin­ger. Så dette er ikke over­ras­ken­de, sier Bach til NTB.

Fransk po­li­ti på­grep tirs­dag mor­gen Varg Vi­ker­nes og sik­tet ham for plan­leg­ging av en mas­sa­kre. Vi­ker­nes slapp ut av feng­sel i 2009, etter å ha sonet 16 år for drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vep­sen og Bach har fulgt de høyre­eks­tre­me mil­jø­ene i Norge tett over lang tid.

- Vi­ker­nes til­hø­rer en ra­biat form for he­densk na­zis­me. Han har skre­vet en hel rekke med teks­ter som flom­mer over av Hit­ler-dyr­king. I dag er han mer en lede­stjer­ne enn en ak­ti­vist i mil­jø­et. Han er et for­bil­de, for­tel­ler Bach.

Vi­ker­nes var en av de mange som fikk til­sendt An­ders Behring Brei­viks så­kal­te ma­ni­fest etter ter­ror­hand­lin­ge­ne 22. juli 2011. Etter at han slapp ut av feng­sel i 2009, har Vi­ker­nes lagt ut en rekke teks­ter på en nett­side, og i et inn­legg i fjor høst kri­ti­se­rer han Brei­vik for å ha drept nord­menn.

- Han an­gri­per Brei­vik for å være fri­mu­rer og kri­ti­se­rer ham for å være en jø­disk ma­rio­nett. Det ren­ner over av rase­te­ori og anti­se­mit­tis­me, leg­ger Bach til. (©NTB)

Les også
Varg Vikernes siktet for planlegging av massakre