- Katastrofe om Midtøsten-forhandlingene bryter sammen

Det vil være en katastrofe om forhandlingene mellom Israel og Palestina bryter sammen, sier Midtøsten-kvartettens spesialutsending Tony Blair på besøk i Oslo.

Tony Blair kom ons­dag til Norge for sam­ta­ler med uten­riks­mi­nis­ter Børge Bren­de (H) om hva som kan gjø­res for å skape fort­gang i freds­pro­ses­sen. Bren­de hadde tid­li­ge­re på dagen møtt USAs uten­riks­mi­nis­ter John Kerry i Brus­sel.

Forhandlingene truet av kollaps

Freds­sam­ta­le­ne i Midt­østen er truet av kol­laps etter at begge sider har brutt inn­gåt­te av­ta­ler. Pa­le­sti­ner­ne har igjen vendt seg til FN for å bli an­er­kjent som en egen stat, mens Is­rael har nek­tet å løs­late et an­tall pa­le­stins­ke fan­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blair, som har vært Midt­østen-ut­sen­ding helt siden han gikk av som bri­te­nes stats­mi­nis­ter for snart sju år siden, vil imid­ler­tid ikke gi opp håpet om at for­hand­lin­ge­ne til slutt vil ende med en to­stats­løs­ning.

Har gjort fremskritt

- Det fin­nes ikke noe al­ter­na­tiv til for­hand­lin­ger, sier Blair til NTB.

- Jeg tror at begge sider øns­ker å fort­set­te for­hand­lin­ge­ne. Selv om mye av dette ikke er blitt of­fent­lig­gjort, har de gjort store fram­skritt og har dis­ku­tert vir­ke­li­ge saker de siste må­ne­de­ne, sier Blair.

©NTB