Presten Ludvig Nessa håper pas
...
Presten Ludvig Nessa håper pastoren i USA brenner Kornanen den 11. september. Nessa sier han gjerne brenner Koranen han også. Foto: Scanpix
- Jeg brenner gjerne Koranen
Del
Ludvig Nessa håper pastoren i USA brenner Koranen.

Det har vært unison avstandstaking fra å brenne muslimenes hellige skrifter i inn og utland. Hele bredden av norsk kristenliv inkludert , men presten Ludvig Nessa er av en helt annen oppfattning.  - Jeg brenner gjerne koranen, sier han til DagenMagazinet.

 

Kriger og kjøpmann

- Hvorfor vil du det?

 

- Det har med forrakt for boken å gjøre, ikke menneskene som tror på den. De er dessverre forført.  Koranen er en meget farlig og forførisk bok. Alle religioner er ikke like bra, som alt for mange "blåøyde" politikere vil ha det til. Det er for eksempel himmelvid forskjell på Muhammed og Jesus.

 

 - Man må være blind for å ikke se det. Muhammed var en kynisk forretningsmann og rå kriger. Jesus er den eneste, helligste og reneste som noensinne har vandret her på jord. En måte å vise det på kan være å brenne Koranen. Om det er den beste måten, er ikke sikkert. Men slik situasjonen nå er, utvilsomt den mest effektive og virkningsfulle.  Det blir hørt, sett og forstått over hele verden. Ekstremister og terrorister må ikke få lov til å skremme oss til taushet om veien, sannheten og livet. 

 

- Håper du at pastoren i USA gjennomfører brenningen?

 

- Det håper jeg!

 

Utfordret Jespersen

Det er ikke første gang Nessa snakker om å brenne Koranen. I 2006 kunne VG fortelle at Nessa utfordret komikeren Otto Jespersen. Han mislikte Jespersens Bibel-brenning i Ålesund så sterkt at han utfordret TV-humoristen til å stille opp på Koranen-brenning.

 

- Jeg stiller opp hvis han stiller opp, sa han til VG den gang.

 

- Jeg mener han burde hatt større respekt for Bibelen. Men når han ikke viser denne respekten, vil jeg finne ut om han også er like modig når det gjelder Koranen. Hvis han ikke selv er muslim, burde det jo være ett fett for ham, sa Nessa.

 

Jespersen parerte med at han ikke hadde noen Koran og øsnket han velkommen til Fredrikstad.

 

- Koranen kan jeg stille med, ikke noe problem. Jeg kan også hjelpe ham å kaste den inn i bålet, uttalte Nessa til VG.