Nå kan du stemme frem Kristen-Norges ildsjel

Her er de nominerte til Dagens hederspris.

Les mer om kandidatene under avstemningsboksen.

--------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvem mener du fortjener Dagens hederspris 2018?

 

Hvert år ber Dagen sine lesere om å foreslå kandidater de mener fortjener å bli hedret på en spesiell måte.

– Kristen-Norge er viktig for oss. Ofte intervjuer vi i Dagen generalsekretærer, prester, teologer og andre kristne ledere som har en offentlig rolle. Samtidig er vi klar over at de som gjør arbeidet på grasroten er frivillige. Det er de som er motoren i norsk menighetsliv. Vi ønsker å løfte frem noen slike forbilder, og gi dem et ekstra løft, sier Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i Dagen.

En jury på tre personer har nå plukket ut fem nominerte blant alle forslagene som er kommet inn. Her er de nominerte:

Torhild Skraastad (51), Flekkerøya

Selv om det er flere menigheter på Flekkerøya, stiller de alle i samme kor. Flere av de unge har etter hvert blitt med som ledere for de yngre.

Torhild er med sin væremåte til stor inspirasjon for de unge. Personen som har nominert Skraastad skriver:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tipper det er mange på Flekkerøy som vil peke på Torhild når de skal nevne en person som har vært av stor betydning for deres personlige tro når de blir voksne.

Ingar Clausen (71), Porsgrunn

Temaer som penger, død, kjønn og Gud har vært vanlige for de titusener av unge som har sendt inn sine spørsmål siden starten i 2013.

Nettstedet fikk mye oppmerksomhet etter at Kong Harald nevnte det i sin nyttårstale i 2013.

Selv har gründeren jobbet i bygningsbransjen og i industrielt vedlikehold. Jobben med nettstedet har han gjort på fritiden.

Clausen har dessuten vært aktiv Den evangelisk-luthersk frikirke i Porsgrunn hele livet. Her har han både sunget i kor og ledet kor. Han har også tatt initiativet til en rekke Alpha-kurs, som er introduksjonskurs til kristen tro.

Helene Andreassen (86), Tromsø

I minst 67 år har Andreassen drevet en utstrakt besøkstjeneste blant foreningens eldste og syke. Hun er fortsatt aktiv i besøkstjenesten i en alder av 86 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden Andreassen var ung har hun drevet med barnegrupper og søndagsskole. I en rekke år har hun vært drivkraften i eldrearbeidet som blant annet innebærer å arrangere eldretreff hver tredje uke. Hun har også vært leder i kvinneforeninger og bønnenettverk. Andreassen blir beskrevet som en åndelig motor i Tromsø.

Terje Vold (70), Bryne

Blant de 39 mennene i Frimenn er eldstemann 90 år. Han spiller banjo.

Mannskoret har blitt populære og holder konserter for fulle hus i både kirker, turnhaller og sykehjem. Frimenn har gitt ut tre cd-er.

Marit Hildrestrand (68) Brattvåg

68-åringen fra Brattvåg har dirigert kor i 40 år. Siden 1985 har hun ledet Brattvåg barnekor som i flere år har hatt opp mot 80 deltagere fra bygda. Barna er mellom åtte og tolv år.

Barneskolelæreren har også vært formann i Indremisjonen lokalt og sitter fremdeles i styret. Hun har i flere år vært en del av Brattvågtrioen som har gitt ut flere plater.

Tidligere vinnere

Dagens hederpris deles ut for fjerde gang i år. I fjor blemannen bak «Veien til Betlehem» anerkjent for sitt julespill som samlet tusenvis i Lyngdal. Året før ble ekteparet Liv Hilde og Helge Tønnes Langåker tildelt prisen for det kristne ungdomsarbeidet Young Life på Karmøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Å få prisen kan bety en viktig forskjell for et lokalt kristent arbeid.

– Prisen ga oss en omtale som gjorde at vi ble mer kjent lokalt. Dette ga oss en enda større goodwill, fortalte Helge Tønnes Langåker, som mottok prisen i 2016.

Etter at de fikk prisen har ekteparet blitt invitert til flere steder for å ha foredrag om ungdomsarbeidet de driver.

– Vi opplever også at flere ble bevisste på hvor viktig det er at voksne involverer seg i ungdomsarbeid, sa Tønnes.

Den første vinneren av hedersprisen var Grimstad-kvinnen Karin Haugnes. Hun fikk den for sitt engasjement i Grimstad Misjonskirke.

– Vi fikk mye oppmerksomhet etter at vi fikk prisen. Det er mange flere som vet om oss nå, og vi har fått flere sponsorer og givere, har Haugnes tidligere fortalt i Dagen.