Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Snekkersønn

«For Far elsker Sønnen og viser ham alt det han selv gjør.» (Joh 5:20)

Notto Thelle nevner i en av sine bøker et interessant perspektiv. Om Jesu ord om Fars vilje. Hans jordiske far var snekker. Trolig har Jesus i sin ungdom jobbet side ved side med sin far, og lært snekkerfaget.

Når Josef skulle lære Jesus en ting, å bygge en benk, eller høvle en bjelke, sa han kanskje: Se hvordan jeg gjør det, og så gjør du det samme, sammen med meg, da blir det bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Er det ikke da interessant å lese hva Jesus sier i Johannes 5:19–20? «Sønnen kan ikke gjøre noe av seg selv, men bare det han ser sin Far gjøre. Det Far gjør, det gjør også Sønnen. For Far elsker Sønnen og viser ham alt det han selv gjør.»

Slik Jesus hadde stått ved sin jordiske fars side og arbeidet, kunne han vise at han arbeidet med sin Himmelske Far. På en veldig konkret, og lite himmelfjern måte.

Det tror jeg er etter Guds hjerte. For Gud kaller seg ikke bare far som et bilde, han er far. Legg merke til hvorfor en far leder sine barn. «For Far elsker Sønnen og viser ham alt det han selv gjør.» (Joh 5:20)

Jesus døde og stod opp for at vi skulle få det samme forholdet til Far. For hver den vil følge ham og tro. Selv om våre liv feiler, er vi skjult i Jesus, og sønner og døtre av Far. Da blir ikke Guds veiledning så komplisert.

Les også
Far
Les også
Radikal
Les også
Dypere
Les også
Følge ham
Les også
Hver dråpe teller