Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Amerika

Du lengter etter å bli frelst, men skjuler det ved å anklage kristne.

Det er mye morsomt som kan skje i en skoleklasse. Her er en historie om det. – Du, Gudrun, sa læreren. – Vil du komme fram til kartet og peke på Amerika? – Ja, det kunne Gudrun.

Hun kom fram og satte fingeren midt på dette store kontinentet. – Utmerket. Du er flink, sa ­læreren. – Og nå kan kanskje Anders fortelle oss andre hvem som oppdaget Amerika? – Det var Gudrun, kom det kjapt fra Anders.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjapt, og en morsom og glimrende replikk. Men selvsagt ikke det svaret læreren egentlig var ute etter.

Noen prøver å vitse vekk alvoret når Guds Ord blir forkynt. Vitser om forkynneren sine uvaner, møteformen og slikt, for å skjule at budskapet treffer dem rett i hjertet.

En jeg kjente gjorde det. Han okka seg over at en måtte reise seg opp og ned i kirken «hele tiden», som han sa. Men egentlig var han sterkt kalt av Gud – og ikke lenge etter bøyde han seg og tok imot Jesus som sin Herre og Frelser.

Er det slik med deg? Du lengter etter å bli frelst, men skjuler det ved å anklage kristne.

Særlig ofte er dette tilfelle med den som har vært kristen, men så har glidd ut på siden.

Her er et lite vers til deg som har det slik: Kom hjem,/du inderlig er elsket./Kom hjem,/hos Gud er alt du søker./Der er fred og evig trygghet,/et sikkert skjulested,/så hvorfor vente lenger?/Kom hjem.

Gårsdagens andakt:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Guds lam
Les også
Oppdraget er for stort til at vi kan være alene
Les også
Som det står
Les også
Tannlegebrøl
Les også
Kan vi synge lovsang i motgang?