Politiets etterforskere på stedet hvor den afghanske asylsøkeren Narges Josefi (27) ble funnet knivdrept på Hamar 28. oktober i fjor. Hennes ti år eldre afghanske ektemann ble pågrepet etter to dager og siktet for drapet. Familien skulle egentlig ut av landet, men nå har barna fått bli i Norge Foto: Jo Espen Brenden / NTB scanpix

Dømt til 15 års fengsel for drap på Hamar

En 38 år gammel mann er i Hedmarken tingrett dømt til 15 og et halvt års fengsel for å ha stukket i hjel sin gravide kone på Hamar i oktober i fjor.

Aktors påstand i saken var 16 års fengsel. Den 27 år gamle kvinnen fra Afghanistan ble funnet drept på gaten i Hamar tirsdag 28. oktober

To dager senere ble kvinnens ektemann pågrepet og siktet for drapet. En drøy uke senere tilsto han å ha drept sin kone.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Parets to år gamle barn kan ha sett drapshandlingen, skrev Hamar Arbeiderblad under rettssaken

– Det er høyst sannsynlig at barnet har sett drapet, sa førstestatsadvokat Arne I. Dymbe da drapssaken gikk for Hedmarken tingrett.

Barnet skal blant annet ha tegnet ting som gjør at de sakkyndige mener toåringen var øyenvitne til drapet. Dymbe sa i sin prosedyre torsdag at dette må regnes som særdeles skjerpende.

Ektemannen sto tiltalt for forsettlig drap, men forsvareren har argumentert for at drapet var en impulshandling og ikke planlagt.

Både den dømte mannen og kona var asylsøkere fra Afghanistan. De fikk endelig avslag på sine asylsøknader og ble formelt utvist fra Norge i desember 2013.

Paret har to små barn som begge er født i Norge. Begge har nå fått asyl og bor i fosterhjem. I tillegg til fengselsstraffen er faren dømt til å betale 600.000 kroner i oppreisning til de to barna.