Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

«Slutter å leie ut til kirken»

I den verdensvide, kristne kirke holder de fleste fast på at ekteskapet er for mann og kvinne, og har ikke som Dnk omdefinert ekteskapet.

Etter å ha lest artikkelen under samme overskrift, som ovenfor, både i Lofotposten og i Avisa Nordland (NA), begge fra 3. januar, som handler om utleie til Den norske kirke (Dnk) av Sørarnøy Bedehus, som eies av Sørarnøy Indremisjon, og som er en del av Normisjon i Region Nordland og i Norge forøvrig, ønsker jeg å komme med noen kommentarer.

Av det aktuelle brevet fra bedehusstyret til innbyggerne på Sørarnøy, som artikkelen henviser til, framgår det at bedehusstyret ikke ønsker avtale om utleie av bedehuset til Dnk. Vedtaket har sammenheng med en utvikling i Dnk, som langt flere enn Sørarnøy bedehusstyre beklager.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra denne utviklingen kan nevnes: I år 1997 stilte Bispemøtet seg bak følgende konklusjon i en 30 siders utredning skrevet av tre biskoper: «Å sidestille heterofilt ekteskap med homofilt samliv er i strid med grunnleggende etiske prinsipper i Bibelen, og må ansees som kirkesplittende vranglære.»

I år 2008 vedtok Stortinget, senere støttet av Kirkemøtet, en kjønnsnøytral ekteskapslov, som trådte i kraft fra 1. januar 2009, på tross av massiv motstand fra kirkelige og kristne organer.

Samme dag ble det også innført radikale endringer i fire andre lover, som angår barn og familie: Barneloven, bioteknologiloven, adopsjonsloven og partnerskapsloven. Så i år 2017 vedtok Kirkemøtet ekteskapsliturgi og lære for såkalt likekjønnet «ekteskap», som trådte i kraft fra 01.02.17.

I den verdensvide, kristne kirke holder de fleste fast på at ekteskapet er for mann og kvinne, og har ikke som Dnk omdefinert ekteskapet. Gjennom denne utvikling framstår nå Dnk som en kirke, som har forlatt det reformatoriske prinsipp «Skriften alene». Kirken er dermed kommet i strid med Bibelen, Den hellige skrift.

Da må en ikke forundres over reaksjoner, som nå fra Normisjons bedehusstyre på Sørarnøy, som ikke ønsker formelt samarbeid med Dnk, men vil fortsette med egne gudstjenester, som også er åpne for alle. Om dagens biskoper er av en annen oppfatning enn biskopene var i 1997, så er Bibelen uforandret!

Jeg viser i denne sammenheng til Augustana, som er en del av kirkens læregrunnlag, artikkel 28 angående kirkemakten/bispemakten: «Men når de (biskopene) lærer eller fastsetter noe som strider mot evangeliet, da har menigheten Guds befaling, som forbyr dem lydighet.»