SYNDENS BYRDE: Han som kjenner vår synd, elsker oss og vil løfte syndens byrde av oss, skriver Irene Krokeide Alnes.

Jesus kjenner din synd

Han som kjenner vår synd, elsker oss og vil løfte syndens byrde av oss. Han vet også at dersom synd og avhengighet får feste seg, gir det sterke skader på vår sjel. Derfor må vi minne om dette ordet til menigheten i Sardes:

Jeg vet om dine gjerninger, at du har navn av at du lever, men du er død. Våkn opp, og styrk det andre som var i ferd med å dø. Åp 3:1f

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når vi leser i Guds ord, ser vi hvor ofte Jesus visste hva disiplene snakket om, hva de tenkte og de vonde planene som ble lagt for å fange ham. Likevel skinner kjærligheten hans igjennom. Judas, disippelen som solgte Jesus for 30 sølvpenger, fikk høre: «Min venn hvorfor er du her.» Peter som bannet på at han ikke kjente Jesus, foran mange mennesker, fikk kjærlighetens blikk fra Mesteren med tornekronen.
 David, som falt i hor, ble avslørt og bad:

Skap et rent hjerte i meg, Gud, og forny en stødig ånd i mitt indre! Kast meg ikke bort fra Ditt åsyn, og ta ikke Din Hellige Ånd fra meg! Gi meg tilbake gleden over Din frelse, og hold meg oppe ved Din Ånd som leder meg. Sal 51:12–14

Mange har kjent seg hjemme i den bønnen. Ja, bedt den sammen med David. Han hadde sviktet sin Gud, sine soldater, sin kone og sitt folk ved utroskap med Batseba, kona til en av sine medarbeidere.

Etter at han ble konfrontert med dette, brøt han sammen og angret bittert. I sin nød over seg selv og sitt svik, roper han til Herren om nåde. Selv om sviket fikk sine bitre følger, berget Gud han, ga han oppreisning og nåde.