JESUS: Skaperen vil at vi skal tro på hans sønn, Jesus! skriver Terje T. Konradsen.

Fordi Gud vil det!

«Hvorfor skal jeg være en kristen?» spørsmålet kom fra en tenåring i min omgangskrets. Reaksjoner på noe av det han har sett og opplevd i det kristne miljøet hadde fått ham på slike tanker. Det kan være et sunnhetstegn. Troen trenger refleksjon for å modnes. Men stadig flere unge sier de er ateister.

Tenåringer i vår tid har vært med på en velstandsvekst som ingen generasjon før dem har opplevd. Mange har i oppveksten blitt matet med positive tilbakemeldinger om hvor flinke og suverene de er. De har så mange muligheter å velge mellom at det kan bli et problem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen vil helst ikke ta bindende og retningsgivende valg i frykt for å gå glipp av noe. Likevel ser vi at stadig flere sliter med psykisk helse og et økende antall blir utbrent av ambisiøse aktiviteter og mål.

Det finnes et banalt svar: «Fordi Gud vil det!» Det vesentlige er ikke hva som passer eller behager meg eller deg, men hva som gleder himmelens Gud. Skaperen vil at vi skal tro på hans sønn, Jesus! Likevel tvinger han ingen, det er et frivillig og personlig valg.

Det hører også med å reflektere over hvem Gud er, hans karakter og vesen. Hvis Gud virkelig er god, rettferdig og barmhjertig – og i tillegg «sen til vrede», da skulle alle generelle hindringer og grunner til ikke å tro på Gud være ryddet av veien.