BIBELLESNING: I år har YouVersion registrert en økning i bibelinteresse hos det ukrainske folket.

Dette bibelverset er verdens mest delte i 2022

Et vers fra profeten Jesaja er årets mest populære, ifølge YouVersion.

YouVersion en av verdens største digitale bibeltjenester. Selskapet oppgir at bibelappen deres er lastet ned på mer enn 545 millioner enheter. De tilbyr Bibelen på 1900 forskjellige språk og som lydbibel på 815 språk.

Hvert år offentliggjør de et utvalg statistikk, inkludert hvilket bibelvers som er mest delt, understreket og bokmerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I år er det Jesaja 41,10 som topper statistikken, melder YouVersion i en pressemelding. Tallene inkluderer tredje kvartal 2022.

«Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.»

I fjor var Matteus 6,33 på topp:

«Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.»

Ifølge egne tall ble YouVersion åpnet mer enn 5 milliarder ganger i 2022, og bibelvers ble delt ca. 550 millioner ganger. Bokmerker, notater og understrekinger summerte seg til 2,3 milliarder, melder bibeltjenesten.

Ukraina-effekt

Nytt i 2022 er effekten krigen i Ukraina har hatt på lesertallene.

«I takt med at det ukrainske folket flyktet og bosatte seg i ulike europeiske land så vi at ukrainsk-språklig bibellesning skjøt i været i flere andre land. For eksempel økte ukrainsk bibellesning i Tyskland med 733 prosent og i Polen med 241 prosent», heter det i pressemeldingen.

I Ukraina økte bibellesningen med 55 prosent, mens i Europa sett under ett økte den ukrainsk bibellesning med 76 prosent.

Da krigen brøt ut registrerte YouVersion også at ukrainerne søkte mer i bibelappen. Søkeord som «krig», «frykt» og «angst» dominerte i krigens tidlige fase, mens søkeordet «kjærlighet» tok over etter hvert.

Andre trender

YouVersion oppgir at den digitale bibelbruken vokser mest i Europa og i Afrika. Enkeltlandet med størst vekst er likevel Cuba, som så 76 prosent mer aktivitet enn i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ellers var Bulgaria, Polen, Uganda, Kongo og Israel blant landene hvor innbyggerne brukte appen vesentlig mer enn året før.

Når det gjelder bruk av lydbibel var veksten størst i Belgia, med en vekst på 38 prosent.