Avlyste kamp mot Israel etter palestinske trusler

Presset mot argentinske stjerner som Leonel Messi ble for stort.

 

Foto: Wikimedia Commons

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er en skam at Argentinas fotballedelse ikke sto imot presset fra folk som oppfordrer til hat mot Israel, skriver den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman på Twitter, ifølge Dagbladet

.

Natt til onsdag bekreftet den israelske ambassaden i Argentina at lørdagens planlagte privatlandskamp er avlyst.

Det skjer etter massive protester fra palestinere, og beslutningen skal ifølge ambassaden være tatt på grunn av «trusler og provokasjoner» mot Argentina-kaptein Lionel Messi.

Fra Haifa til Jerusalem

I utgangspunktet skulle kampen spilles i Haifa, men ble etter hvert flyttet til Teddy Stadium i Jerusalem, noe som fikk palestinerne og deres globale støttespillere til å reagere.

Onsdag ble den utsolgte kampen, som skulle spilles lørdag, avlyst. Det melder Times of Israel

via Med Israel for Fred

Artikkelen fortsetter under annonsen.

.

LIVERPOOLTRENER JÜRGEN KLOPP: – Det går ikke an å være en troende uten å ville snakke om det

Ubehagelig for Argentina

Argentinas utenriksminister Jorge Faurie sier flere spillere skal ha mottatt trusler i forkant av kampen og at mange derfor var ukomfortable med å reise til Israel. Laget befinner seg for øyeblikket på treningsleir i Barcelona i Spania. Der ble de møtt av demonstranter med blodige Argentina-trøyer. Også familiene til de argentinske spillerne skal ha blitt truet og trakassert.

Søndag gikk den palestinske fotballpresidenten Jibril Rajoub ut og advarte superstjernen Messi mot å spille kampen. Han oppfordret også arabere og muslimer over hele verden til å brenne Messi-drakter i protest. Palestinerne skal ha også ha truet med å stikke kjepper i hjulene for Argentinas planer om å bli vertsland for fotball-VM i 2030.

– Hvis kampen mellom Argentina og Israel hadde blitt spilt i Haifa som planlagt, så ville vi ikke protestert, sier Rajoub til Times of Israel

 via MIFF

.