Dagligvarekjede fjerner salt fra kjøttdeig
Salt og vann blir fullstendig fjernet fra kjøttdeig-produktene til dagligvarekjedene i NorgesGruppen.
Planen er å fjerne alt salt og vann fra kjøttdeig, karbonadedeig og kyllingdeig, melder NorgesGruppen tirsdag. I dag går det årlig 90 tonn salt inn i kjøttdeig-produktene.
– Det innebærer en betydelig reduksjon av folks saltinntak. Dersom resten av bransjen følger etter, vil det til sammen utgjøre 270 tonn salt, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk i NorgesGruppen.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
I dag blir det tilsatt 1 prosent salt og 5 prosent vann inn i deigproduktene, som blir solgt i Meny-, Joker-, Spar- og Kiwi-butikker.
– Det er nærmest uten grunn. Høyt saltinntak er en viktig årsak til hjerte- og karsykdommer, og Helsedirektoratet har derfor satt kampen mot salt høyt på dagsorden, forteller Gultvedt.
I Norge spiser vi i snitt 10 gram salt daglig, men målet er 5 gram.