Misjonsfolket satser fortsatt på teltmøter

Et romslig møtetelt står sentralt plassert på Nærbø på Jæren. Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) håper å nå ut til nye med det kristne budskapet.

– Lokalfolket har tro for å satse på slike samlinger. Møteteltet er svært synlig i bygda, og det er lettere å komme hit enn å gå på bedehuset, sier sangevangelistNils Kåre Strøm.

Han er taler på møtekampanjen, der også Stig Skarstein deltar på noen samlinger. Teltet er sentralt plassert på Nærbø, og det er ikke lett å overse at det pågår møtevirksomhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tre kampanjer

Selv om Nils Kåre Strøm ble pensjonist tidligere i år, er han fortsatt på farten som forkynner. Senere i juni skal han også delta på teltmøter i Kvinesdal og Evje på Sørlandet.

Han har stor tro på å samles om Guds ord under teltduken, og har vært taler på slike samlinger hver sommer siden 1970.

– Det er planen at vi skal ha teltmøter her på Nærbø fram til kommende søndag. Hvis det begynner å skje noe i flokken og folk søker Gud, vil vi vurdere om det er aktuelt å fortsette, forteller Nils Kåre Strøm.

Nærbø for Kristus

Stein Aarsland er med i den lokale komiteen for teltmøtene. Han sier dette om hvorfor de satser på teltmøter:

– Vi hadde et medlemsmøte i misjonsforsamlingen der vi drøftet dette.NLMs motto er jo «Verden for Kristus», og vi var opptatt av at det betyr også Nærbø for Kristus. Derfor ønsker vi teltmøter for å nå ut i vårt naboskap med budskapet om Jesus. Det handler om å sette kristenfolket i brann for evangeliet, og å åpne opp øynene for de som er møtefremmede, svarer Aarsland.

Nød for ufrelste

Han forteller at det har vært innom en del personer som sjelden er å se på bedehuset. Mange søker også forbønn for sine nærmeste.

– Sist søndag var det fullt i bønneteltet, og det var en nød og en brann for mennesker som ikke er kristne, forteller Stein Aarsland.

Lang tradisjon

Teltmøter har en lang tradisjon i Kristen-Norge, og vekkelsespredikantenJohn Olav Larssen (1927-2009) var tidlig ute. Han tok etter hvert i bruk et stort møtetelt som ble kalt Teltkirken, og det fikk fra 1964 fast plass på Justøy ved Lillesand. Fra 1970 og utover arrangerte ulike menigheter teltmøter hver sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De siste tiårene har det vært mindre vanlig med teltmøter, men det er fortsatt noen som satser på denne utadrettede møteformen om sommeren.