Viktigheten av selvkunnskap

Så lenge kristne snakker åpent og naturlig om sin tro vil ikke Norge kunne avkristnes. Enkelte kristne må slutte å skylde på at Ap har avkristnet Norge og ta saken i egne hender.

I et intervju i Dagen hevder jeg atArbeiderpartiet ikke har avkristnet Norge. Som personlig kristen er det vondt å høre på beskyldninger om at mitt parti alene har ansvaret for avkristning. Jeg mener vi må kjenne vår kristne fortid for å møte vår flerkulturelle fremtid.

I møte med morgendagens utfordringer har vi nordmenn glemt hvem vi egentlig er. SelvkunnskapenHenrik Ibsen fremmer er borte. Avistegner i VGRoar Hagen spør i sin bok «hvordan vi kan forstå oss selv uten å kjenne vår religiøse forhistorie og kontekst».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg er redd vi løper fra en viktig del av oss selv når vi glemmer vår religiøse bakgrunn. Dette synet har også Roar Hagen, som har fulgt Norges politiske utvikling i 40 år.

Norge har hatt en økonomisk utvikling uten sidestykke siden funnet av oljen. Klok politisk styring av både venstre- og høyresiden har formet vårt land. I denne velstanden tror jeg vi har glemt oss selv og vår religiøse bakgrunn. Kristen tro er en viktig del av vår norske identitet, selv om mange har glemt den.

Er Norge et kristent land? I en undersøkelse gjennomført for avisen Dagen svarer 42 prosent ja og 34 prosent svarer nei. Mens 24 prosent svarer «vet ikke». Skremmende for mange er det at flertallet av unge mener at Norge ikke er et kristent land.

Det er viktig at unge engasjerte kristne er med og definerer hva kristen tro er. Det samme gjelder i politikken. Høyresiden alene kan ikke definere hva kristen tro er. Det er farlig fordi man setter verdier opp mot hverandre. Jeg mener vi må se ulike verdier i lys av hverandre.

Kun da kan ulike mennesker forstå hverandre. Det er livsviktig i et flerkulturelt samfunn.

Jeg ønsker ikke at mine politiske motstandere alene skal definere hva kristen tro er. Også kristne politikere på venstresiden må være aktive og definere norsk tro og kristendom. Det vil være tragisk om venstresiden ikke ytrer seg.

Min tro har definert hele mitt voksne liv og bestemmer hvordan jeg møter mennesker, nemlig med nestekjærlighet og respekt. Så lenge kristne snakker åpent og naturlig om sin tro vil ikke Norge kunne avkristnes. Enkelte kristne må slutte å skylde på at Ap har avkristnet Norge og ta saken i egne hender.