Trump inviterte Abbas til Det hvite hus

President Donald Trump snakket fredag med Mahmoud Abbas på telefon og inviterte palestinernes president til Det hvite hus.

– PresidentDonald Trump inviterte presidentAbbas til å besøke Det hvite hus med det aller første, opplyste en talsmann for Abbas etter telefonsamtalen.

Ifølge talsmannenNabil Abu Rudeina var det Trump som tok initiativet til telefonsamtalen, som var den første direkte kontakten mellom de to siden Trump overtok som president.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Abbas understreket på sin side at han er villig til å samarbeide med Trump for å få til en fredsløsning med Israel, noe som rett nok ikke synes å være innen snarlig rekkevidde.

Trump har alt hatt besøk av Israels statsministerBenjamin Netanyahu iDet hvite hus, og han lovet før han ble valgt å føre en langt mer israelvennlig politikk enn forgjengerenBarack Obama.

Trump har blant annet høstet massiv kritikk for sin utnevnelse av den ortodokse jøden og sionistenDavid Friedman tilIsrael-ambassadør, noe som ennå ikke er godkjent avSenatet.

Friedman har ikke lagt skjul på at han er kritisk til opprettelse av en palestinsk stat og han har også tatt til orde for åflytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Han har også gitt betydelige pengegaver til den ulovlige israelske bosetningenBeit ElVestbredden.

Fem tidligere amerikanske Israel-ambassadører betegnet i forrige måned Friedman som uegnet som ambassadør.