Trump: Begge sider har skyld i volden i Charlottesville

USAs president Donald Trump sier begge sider har skyld i de voldelige opptøyene som oppsto da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville helgen. 

PresidentDonald Trump holdt tirsdag kveld en pressekonferanse som skulle handle om infrastruktur, men som raskt førte til spørsmål om helgens demonstrasjoner i Charlottesville i Virginia.

Mandag fordømte Trump rasisme, men tirsdag trakk han igjen fram uttalelsen han kom med lørdag, der han klandret «mange sider» for volden. Trump sa også at motdemonstrantene var veldig voldelige, og kalte dem «alt-left», med referanse til alt-right-bevegelsen på ytre høyrefløy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trump avviste at han hadde ventet for lenge med å kommentere demonstrasjonene og hevdet at han hadde ventet på mer fakta, før han la til at alt fortsatt ikke er kjent om volden.

En 32 år gammel kvinne ble drept og om lag 20 ble såret da en mann med nazi-sympatier kjørte inn i en gruppe motdemonstranter i Charlottesville.

Angrep næringslivsledere

Flere næringslivstopper har sagt fra seg plassene sine i Trumps American Manufacturing Council i protest mot Trumps trege reaksjon på demonstrasjonene.

Tirsdag hevdet Trump at de hadde trukket seg fordi de skammet seg over at selskapene deres har produksjon utenfor USA. Panelet skal jobbe med å skape flere jobber i USA.

Ifølge presidenten har relasjonene mellom svarte og hvite i USA blitt bedre i hans periode, og vil bli enda bedre hvis det skapes flere jobber i USA.

Forsvarte Bannon

Trump forvarte også sin sjefstrategSteve Bannon.

– Han er en god mann, ikke en rasist, sa Trump før han la til: – Vi får se hva som skjer med ham.

Bannon regnes som en viktig representant for Trumps mest høyreorienterte velgere. Han er kjent for å ha drevet det høyrepopulistiske nettstedet Breitbart før han sluttet seg til presidentens valgkampteam.