Tysklands innenriksminister vil delvis forby burka

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière vil innføre et delvis forbud mot det religiøse plagget burka.

– Vi er enige om at vi avviser burkaen, vi er enige om at vi vil innføre en lov som krever at man viser ansiktet sitt på offentlige steder som registreringskontorer, skoler og universiteter, eller i retten, saMaiziere under en pressekonferanse om nasjonale tiltak mot angrep fra jihadister fredag.

Dermed har innenriksministeren snudd, etter at han forrige uke uttalte at han ikke ville støtte kristendemokratenes forslag om å forby ansiktsdekkende klesplagg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Integreringsdebatten raser i landet etter at fire ulike angrep forskjellige steder Tyskland, to av dem knyttet til den ytterliggående islamistiske gruppenIS, har kostet 13 mennesker livet og såret mange.

Tiltakene de Maiziere lanserte forrige uke, var blant annet at Tyskland ville åpne for å frata fremmedkrigere statsborgerskapet, og endre lovverket slik at det er lettere å deportere kriminelle utlendinger.

Statsminister Angela Merkel har uttalt at hun ikke ønsker å stramme inn asylpolitikken.

I stedet lanserte hun i juli en nipunktsplan som skal skjerpe sikkerheten, blant annet skal forsvaret bidra dersom det skjer store terrorangrep.