Jan Otto Myrseth er biskop i Tunsberg bispedømme. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Jan Otto Myrseth vigsles til biskop i Tunsberg

Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten for biskop Jan Otto Myrseth i Tønsberg domkirke søndag.

Kongen skal også delta på en mottakelse for den nye biskopen, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv.

– Å ha en tjeneste i kirken er som å være med på et stafettlag. Nå er det tid for en stafettveksling, og jeg ser med spenning og forventning fram til min etappe i Tunsberg, sier Myrseth i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På en pressekonferanse tidligere i høst slo Myrseth fast at han ikke ønsker å bli sett på som en regulerende hånd ovenfra, men som en hånd som løfter andre mennsker opp.

– Det å gå inn i en slik rolle i kirken fyller meg med stor ydmykhet, sa han.

Den norske kirke har en skatt å formidle i form av en invitasjon til et fellesskap, i et moderne samfunn der mye handler om prestasjoner og hvilken identitet du selv skaper deg, ifølge den nye biskopen.

– Vi har en invitasjon til et fellesskap, både horisontalt og vertikalt, ikke på grunnlag av hva du får til, men det som får deg hit, sa Myrseth.

61-åringen ble født i Sykkylven på Sunnmøre, tok teologisk embetseksamen i 1988 og ble ordinert året etter. Han ble i 2010 utnevnt til domprost i Bergen.

Tunsberg bispedømme dekker Vestfold og Buskerud fylker. Jan Otto Myrseth tar over bispedømmet etter Per Arne Dahl, som holdt avskjedsgudstjeneste 17. juni.

Les også
Fra utbrent karismatiker til biskop i Den norske kirke
Les også
Jan Otto Myrseth blir ny biskop i Tunsberg bispedømme