Frps Jan Arild Ellingsen (til høyre) var blant tilhørerne under behandlingen av Krekar-saken i retten tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ellingsen (Frp): Forutsetter at Krekar får føringer

Frps mål er fortsatt at mulla Krekar skal ut av Norge, understreker partiets justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen. Inntil det skjer forutsetter partiet at det legges føringer på mullaens frihet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jan Arild Ellingsen var til stede da Oslo tingrett tirsdag behandlet spørsmål om hvorvidt den trusseldømte mulla Krekar kan tvangsbosettes i Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag eller ei.

– Det er en sak som jeg synes er viktig. Den er prinsipiell, og den kommer til å avklare hva domstolen skal ta hensyn til og legge til grunn, sier Frp-representanten til NTB.

– I tillegg har jeg fulgt Krekar-saken siden jeg kom på Stortinget. Jeg hadde mitt første spørsmål til daværende justisminister Odd Einar Dørum høsten 2001. Så det er snart 15 år siden jeg første gang involverte meg i denne saken fortsetter han.

Frps ambisjon er klinkende klar, understreker Ellingsen.

– Vi ønsker at mulla Krekar skal ut av Norge, men ikke for en hver pris. Vi sender ingen i døden, sier den justispolitiske talsmannen.

– Men jeg forutsetter at det blir lagt føringer på Krekars frihet, på hva han kan gjøre og ikke kan gjøre. Og så blir dette regimet fram til vi får til en avtale med irakiske myndigheter om å sende Krekar tilbake, avslutter Frp-eren.

Etter rettsmøtet tirsdag tok mulla Krekar seg tid til å snakke med pressen - og fortalte om oppholdet i fengselet (video med tillatelse fra NRK):

Les også
Krekar: – Norge har gjort meg handikappet
Les også
Krekar-saken: Meling har godt håp om utfalletMulla Krekar
Les også
– Krekar-forvaring kan gi grunnlag for riksrett
Les også
Krekar ute av fengsel
Les også
– Krekar skal bo i asylmottak på KyrksæterøraFakta om Kyrksæterøra