Partileder Knut Arild Hareide åpner KrFs landskonferanse på Scandic Hotel Gardermoen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

KrF varsler asylhøring med tøffe spørsmål

KrF-leder Knut Arild Hareide lover tøffe spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp) under asylhøringen i Stortinget til uka.

– Har vi hatt en politikk som har ført til at Norge har sendt ut lengeværende asylbarn fremfor å sende ut kriminelle asylsøkere? Jeg har ikke svaret på det nå, men jeg lover at KrF skal komme til bunns i saken, sa Hareide til KrFs landskonferanse lørdag.

Å kalle justisministeren inn til Stortinget for å svare på spørsmål i kontroll- og konstitusjonskomiteen er det foreløpig sterkeste virkemiddelet KrF har, mente partilederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi gjør det ikke fordi vi har et sterkt ønske om å sette justisministeren på plass, men fordi vi kjemper for noen av de svakeste menneskene i vårt samfunn, sa Hareide.

Han rettet kritikk mot regjeringens oppfølging av asylavtalen:

– Det er ikke til å legge skjul på at regjeringen har vært veldig opptatt av å følge opp det Fremskrittspartiet og Høyre var opptatt av, men at den ikke har lagt seg i selen for å følge opp det som er viktig for KrF og Venstre.

Les også
Se KrF-lederens tale
Les også
184 barn forsvunnet fra asylmottak i Norge
Les også
KrF presser regjeringen om søndagsåpne butikker
Les også
Nå skal hun møte KrF-ere i asylopprør
Les også
KrF: Alvorlig at Anundsen holdt tilbake informasjon