Ap-leder Jonas Gahr Støre har kunnet nyte oppgang på mange målinger de siste månedene, men nå har trenden snudd, ifølge InFacts kommunebarometer for VG. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ap faller mest på ny partimåling

Arbeiderpartiet faller 3,9 prosentpoeng til 32,3 prosent på et kommunevalgbarometer som InFact har laget for VG. Høyre går fram 1,3 prosentpoeng til 23,5 prosent.

Høyres regjeringspartner Fremskrittspartiet går også fram, 0,7 prosentpoeng til 12,5 prosent på målingen som ble gjennomført torsdag denne uken, skriver VG.

Regjeringens støtteparti Kristelig Folkepartis oppslutning har økt med 0,5 prosentpoeng fra forrige måling som ble gjennomført 16. og 25. juni, til 5,4 prosent. Venstre faller 0,6 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Svinger mot venstre i vest

Blant de opposisjonelle er det, foruten Aps fall, mindre bevegelser. Miljøpartiet De Grønne går fram 1,4 prosentpoeng til 5,2 prosent. Senterpartiet faller 0,7 prosentpoeng til 6,1 prosent, og Sosialistisk Venstreparti får støtte fra 4,1 prosent av de spurte, en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra juni. Rødt går fram 0,5 prosentpoeng til 2,1 prosent, og kategorien andre partier får 2,8 prosent på målingen, en vekst på 0,9 prosentpoeng.

– Det er Aps fall som er det tydeligste trekket på denne målingen. Etter en veldig sterk vinter på 40-tallet, så vi at Ap stabiliserte seg rundt 35 på vårparten. Men nå ser det ut til at de er i en dårlig trend igjen, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

Feilmarginen på målingen er på opptil 2 prosent, og høyest for de store partiene.

Les også
Svinger mot venstre i vestValgkamp
Les også
Det amerikanske flagget vaier på nytt i Havanna
Les også
Jensen varsler tiltak overfor bensinbransjen
Les også
Lederen av Myanmars regjeringsparti er avsatt
Les også
Vanunu søker familiegjenforening