– Sleiker imamer oppetter ryggen

– Hareide og andre politikere sleiker imamer oppetter ryggen, i stedet for å konfrontere folk med ekstreme holdninger. Det synes jeg man skal slutte med, sier Sylvi Listhaug under en partidebatt med Knut Arild Hareide.

Debatten ble svært opphisset mellom innvandrings- og integreringsministerSylvi Listhaug (Frp) og KrF-lederKnut Arild Hareide (KrF) i Politisk kvarter på NRK P2 onsdag morgen.

– Mener du virkelig at Hareide sleiker imamer oppetter ryggen? spør programlederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei, men jeg har ikke registret at KrF har gått aktivt til verks når man deler scene med personer med ekstreme meninger og konfronterer dem med den type holdninger. Det må vi begynne med. Det må være flere enn meg som gjør, svarer Listhaug.

Hareide avfeier derimot anklagene som meningsløse.

– Det er bra at Listhaug tar et tydelig oppgjør med radikal islam, på lik linje med det KrF har gjort. Jeg har vært tydelig på dette de siste årene. Det vet Listhaug godt, sier han til NRK.

I en svært uforsonlig tone kastet de to politikerne beskyldninger mot hverandre. Hareide hevdet Listhaug og Fremskrittspartiet sier de står for en ting, men har en politikk som vitner om noe helt annet i konkrete politiske spørsmål, som ytringsfrihet, bistandspolitikk og nestekjærlighet.

– Jeg er enig medMartin Kolberg (Ap). Det går blant annet på den frykten som statsråd Listhaug har spredt, knyttet til den jobben hun har i dag. En innvandrings og integreringsminister kan ikke kun spre frykt om dem som kommer til vårt land, sa Hareide med henvisning til Kolbergs uttalelse om at Listhaug mangler en kristen forståelse begrepet nestekjærlighet.

Listhaug definerte nestekjærlighet som å hjelpe flest mulig mennesker, og ikke føre den åpne dørs politikk og slippe flest mulig inn i landet som ønsker seg hit. Hun beskyldte dessuten Hareide for kun å snakke, men aldri handle, og viste blant annet til hennes eget møte med en imam som støtter steining som straff.

– Jeg er den første som tar opp dette direkte, istedenfor å gå på arrangement etter arrangement og snakke folk etter munnen. Hareide går og snakker folk etter munnen, og har aldri tatt opp dette, sa Listhaug.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.