Terrorsiktet mann var offiser i Irak

Den Aker Solutions-ansatte mannen som er siktet for å ha spredt terrorinformasjon, har tidligere vært offiser i Irak, der han kriget mot Saddam Hussein på lag med USA.

Det skriver VG.

Den 48-årige mannen flyktet fra Irak til Norge i 1998. Opplysninger på nettet viser imidlertid at han i 2003 år reiste tilbake til hjemlandet for å kjempe sammen med Iraqi National Congress (INC), som støttet USAs invasjon av landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tre år etter at han reiste tilbake til Irak, vendte han seg mot amerikanerne, og de siste årene har han uttalt seg svært kritisk vil Vesten, ifølge avisen.

– Jeg har ingen kommentar til dette, ut over at jeg regner med at hans bakgrunn og historie er noe av det som vil være gjenstand for etterforskning fra PST sin side, sier 48-åringens forsvarer, Brynjar Meling, til VG.

Varetektsfengslet

Asker og Bærum tingrett besluttet tirsdag at mannen skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøkskontroll, ifølge TV 2.

48-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sa tidligere tirsdag til NTB at mannen samtykker i fengslingen.

– Han ønsker å bli sjekket ut av saken. Han har forklart seg uten dokumentinnsyn og samtykker i de restriksjoner som er forelagt ham, sier Meling.

Les også
Terrorsiktet av PST
Les også
Terrortiltale mot norsk fremmedkriger