I Liberias hovedstad Monrovia er det hengt opp bannere som både skal hindre spredning av ebola-viruset og hindre stigmatisering av de som blir smittet. Foto: James Giahyue / Reuters / NTB scanpix

Sierra Leone avlyser julen grunnet ebola

Sierra Leone forbyr offentlige julefeiringer som følge av ebola-epidemien, som fortsetter å spre seg i det vestafrikanske landet.

Soldater kommer til å bli utplassert i gatene under høytiden for å hindre at folk feirer julen utendørs, opplyste regjeringen fredag.

– Det blir verken julefeiring eller nyttårsfeiring, sier Palo Conteh, som leder regjeringens arbeid mot ebola.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om islam er den største religionen i Sierra Leone, er en firedel av landets befolkning kristen.

Barer stengt

Sierra Leone har allerede innført krisetiltak som betyr at barer og nattklubber er stengt, i tillegg til at det er forbudt med offentlige folkeansamlinger. Men det er ikke innført et generelt forbud mot å være utendørs eller jobbe.

Instruksjoner i forbindelse med portforbudet i julen er ventet å bli kunngjort om kort tid, opplyser ikke navngitte kilder til nyhetsbyrået AFP.

Sierra Leone har allerede satt halvparten av landets 6 millioner innbyggere i karantene ved at hele distrikter er sperret av rundt omkring i landet.

Øker raskt

Bare i løpet av de tre siste ukene har Sierra Leone registrert 1.319 nye ebola-infeksjoner. Landet har gått forbi Liberia på den dystre statistikken og er nå det landet i verden som er verst rammet av epidemien.

Verdens helseorganisasjon (WHO) opplyste fredag at det per 10. desember var registrert 6.583 ebola-dødsfall i Sierra Leone, Liberia og Guinea. Antall smittetilfeller er på 18.188, og av disse er 7.897 registrert i Sierra Leone.

Les også
Like fin fest uten bursdagsbarnet?«Vi feirer jul»
Les også
Nesten 16.000 bekreftet smittet av ebola
Les også
HEF kritiseres for kirkekritikk
Les også
Jul under åpen himmel?Trine Rein
Les også
WHO: Sæd kan inneholde ebolavirus i 82 dagerEbola–epidemi