Venstres Abid Raja (bak) sammen med justisminister Anders Anundsen (Frp) i Stortingets vandrehall ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Raja: – Anundsen bør trekke videoen umiddelbart

Justisminister Anders Anundsen (Frp) bør umiddelbart fjerne filmen «Trygghet i hverdagen» fra departementets nettsider, mener Venstres Abid Raja.

Raja begrunner det blant annet med at videoen kan ha stått for et brudd på personvernlovgivningen gjennom at den har vist gjenkjennbare bilder av innsatte på asylinternatet på Trandum ved Oslo lufthavn.

Venstre-representanten mener justisministeren må ta ansvar for dette gjennom å fjerne filmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har ikke innhentet tillatelse til dette. Selv om folk er fengslet, har de krav på personvern, sier Raja til NTB.

Justisdepartementet og Departementenes sikkerhet- og serviceorganisasjon (DSS) har sørget for at videoen som nå ligger ute, er sladdet slik at personene ikke skal være gjenkjennelige. Abid Raja mener imidlertid dette ikke holder.

– De er sladdet, men det innebærer en merkrenkelse, sier han. Raja hevder sladdingen bare vil føre til at folk søker opp originalvideoen andre steder på nettet.

Fredag ble det ifølge Dagbladet klart at Datatilsynet gransker videoen med justisministeren nettopp med bakgrunn i bildene fra Trandum.

Les også
Støtte til Utøya-overlevende som skal sendes ut
Les også
Solberg: – Norge er ikke i noen krise
Les også
Politiet vurderer å ta i bruk elektrosjokkvåpen
Les også
Anundsen får pepper for «skrytefilm»
Les også
NRKs Nina Owing fjernes fra info-videoen
Les også
KrF-politiker tuller med Anundsen-film