Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

MDG større enn Frp i Oslo

Miljøpartiet De Grønne får 6,5 prosent og er dermed større enn Fremskrittspartiet som får 6,2 prosent på en Oslo-måling Respons har utført for Aftenposten.

Arbeiderpartiet ruver over alle de andre partiene i byen med en oppslutning på 39,8 prosent. Det er en fremgang på 2,9 prosentpoeng siden forrige måling fra desember, skriver Aftenposten.

Høyre ligger like stabilt på andreplass med 28,1 prosent, fram 2,6 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med dette resultatet ligger Ap an til å få 23 av i alt 59 bystyrerepresentanter, tre flere enn i dag. Høyre vil miste fem og få 17. Da ryker også bystyreflertallet.

Fire partier er nesten jevnstore og ligger an til å få fire bystyrerepresentanter hver. Frp, Venstre, SV og MDG. Rødt får to på målingen, og Kristelig Folkeparti én.

På målingen mangler Ap, SV og Rødt ett mandat for flertall i bystyret hvis de tre partiene står sammen. Hvis man regner inn MDG, som ifølge målingen ville ha fått fire mandater, vil venstresiden ha flertall med god margin. MDG sier de ikke vil velge side før valget. Likevel garanterer de at de ikke vil samarbeide med Frp eller danne parlamentarisk grunnlag med Fremskrittspartiet på lasset. Dermed ligger det an til maktskifte i hovedstaden.

Venstre får 7,4 prosent (-1,5), Sosialistisk Venstreparti 6,6 (+0,8), Miljøpartiet De Grønne 6,5 (+0,1), Fremskrittspartiet 6,2 (-3), Rødt 2,6 (-1,3) og Kristelig Folkeparti 2,1 (-0,5).

Les også
Tidligere Islamsk Råd-leder utfordrer Stang i OsloShoaib Mohammed Sultan