En bombeekspert fra politiet gjør seg klar til å undersøke en bag utenfor den israelske ambassaden i Ankara, Tyrkia, onsdag 21. september.

Knivangriper skutt foran Israels ambassade i Tyrkia

En mann som forsøkte å ta seg inn i den israelske ambassaden i Tyrkias hovedstad Ankara, bevæpnet med en kniv, er skutt og såret av en sikkerhetsvakt.

Det ble først meldt av tyrkiske medier at minst én person var skutt og drept utenfor ambassaden og at to personer hadde forsøkt å angripe bygningen.

Senere viste det seg at det var snakk om én angriper, bevæpnet med kniv. Han ble skutt og såret i beinet før han nådde fram til bygningen, heter det i en uttalelse fra Israels utenriksdepartement.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De ansatte er uskadd og i sikkerhet. Angriperen ble såret før han nådde fram til bygningen. Han ble skutt og såret av en lokal sikkerhetsvakt, sier en talsmann for departementet til avisenHaaretz.

Tyrkiske medier har identifisert angriperen som Osman Nuri Caliskan, en bygningsarbeider i slutten av 30-årene fra Konya.

Tyrkisk politi på stedet opplyser til Reuters at han ropte «Allahu Akbar» («gud er størst») før han ble skutt i beinet. Han hadde med seg en bag som politiet har tatt hånd om.